Вирощуємо овочі в теплиці.

Вирощуємо овочі в теплиці.

Бажання споживати «екологічно чисті» овочі спонукає дачників і власників малих господарств самим вирощувати ці овочі.

Кілька порад для бажаючих вирощувати овочі в теплиці.

ГОТОВІ ТЕПЛИЦІ АБО КАРКАС, А ТАКОЖ СПЕЦІАЛЬНЕ накриття для ТЕПЛИЦЬ (ПЛІВКА, ПОЛІКАРБОНАТ) ВИ МОЖЕТЕ КУПИТИ У НАС (контакти).

Для вирощування овочів в теплиці найоптимальнішим варіантом є теплиця з полікарбонату. Виникає питання - ЧОМУ? У теплиці з полікарбонату можна легко створити необхідний мікроклімат для вирощування тієї чи іншої культури.

Теплиця з полікарбонату це дуже надійне спорудження, яке може протистояти будь-яким погодним явищам, вона міцна, має довгий термін ефективної експлуатації та дуже зручна.

ПІДГОТОВКА ГРУНТУ.

  

Немало важливим при установці теплиці є вибір земельної ділянки. Грунт, з якого будуть зроблені грядки, повинен бути не виснаженим, пухким і обеззараженим, якщо присутнє зараження цієї дфлянки патогенними організмами.

Щоб отримати гарантований урожай необхідно знайти точку рівноваги при застосуванні органічних і неорганічних добрив.

Слід пам'ятати, що вибір неорганічного землеробства на особистих ділянках, має свої мінуси:

• Ціна добрив - добриво чим краще, тим дорожче.

• Передозування добривами небезпечне для рослин і для споживача. У будь-якому випадку нестача мінеральних добрив краще, ніж їх надлишок.

Принцип органічного землеробства - «грунт живить рослини, рослини живлять грунт». Для підтримування родючості використовуються тільки природні матеріали. Для наповнення грунту мікроелементами допускається використовувати: базальтове борошно, борошно з водоростей, борошно тваринного походження, деревну золу, вапняну муку, деревні відходи, (кора, тріски, стружка, тирса, опале листя), пісок, гній, глина, солома злаків. Перераховані компоненти вимагають ретельної підготовки.

Важливо пам'ятати, для забезпечення рослин підходящим для них середовищем, у вашій теплиці доведеться знайти свій варіант. І на це піде не один рік. Але сам результат того вартий - ви забезпечите себе і свою сім'ю екологічно чистим урожаєм.

Для тепличних грядок рекомендують такий рецепт грунту: 1 частина городньої землі, 1 частина річкового піску, 2-3 частини перегною, 5-6 частин торфу.

На 1 кум. м такої суміші додають 3-4 кг вапна (зменшує кислу реакцію торфу). Пропорції можна змінювати. Головне, щоб грунт був пухким, водо- і повітропроникним.

Бажано оновлювати частина субстрату і провести знезараження грунту (пропарювання, промороження, обробка фунгіцидами, пестицидами, антибактеріальними препаратами).

КІЛЬКА КОРИСНИХ ПОРАД

• Для уникнення ґрунтовтоми чергуйте на грядці вирощування різних овочів.

• Підберіть «відповідних сусідів»: разом добре ростуть ТОМАТИ, СОЛОДКИЙ ПЕРЕЦЬ І Базилік. УКРОП - має прекрасне вплив на зростання ОГІРКІВ.

• Вирощуйте в теплиці рослини, які відлякують: нематоду і тлю - чорнобривці і календулу; тлю і білокрилку - настурцію.

• Не перестарайтеся з добривами. На упаковці з добривами завжди є інструкція - читайте дуже уважно і дотримуйтеся її.

• Бажано проводити мульчівання грядок - це захист від бур'янів, збереження структури грунту, утримання вологи. Мульча укладається на висоту 5-8 см. Мульча - перегнійний компост, солома, суха трава.

• Поливайте рослини в теплиці під корінь теплою водою.

• Використовуйте рідкі добрива - настій кропиви або живокосту.