Розрахунок обрешітки для скатних поверхонь з полікарбонату

Крок обрешітки для стільникового полікарбонату

Існує кілька рекомендацій і правил підбору товщини полікарбонату і кроку обрешітки для конструкції, ось основні:

  • Товщина 4 мм використовується в тепличному господарстві і монтажі тимчасових конструкцій, крок для даної товщини складає до 40-50 см в конструкціях скатних типу, до 60-70см - в арочних.
  • Товщина 6 мм використовується в облаштуванні козирків, навісів, також в теплицях, крок повинен становити до 60-70см в похилих конструкціях, до 70-90см - в арочних.
  • Товщина 8 мм використовується для автомобільних навісів, козирків, зимових теплиць і багатьох інших об'єктів крок становить до 80-90см в похилих конструкціях і до 100-120см - в арочних.
  • Товщина 10мм підбирається для конструкцій з підвищеним навантаженням, ударостійких, крок обрешітки до 100-120см. в похилих, до 150см - в арочних, єдине, що варто врахувати, - мінімальний радіус вигину при монтажі на арку.
  • Товщини від 10мм використовуються в специфічних конструкціях, обрешітка підбирається індивідуально.

Перераховані вище правила застосовні до якісного полікарбонату з гарантійними зобов'язаннями виробника. Це означає, що при дотриманні цих правил Ви можете розраховувати на повну заміну матеріалу в гарантійному випадку. При неправильно вибраному кроці обрешітки полікарбонат провисає під сніговим навантаженням і може тріснути.


Крок обрешітки для монолітного полікарбонату

Монолітний полікарбонат вважається антивандальним і надміцним матеріалом через високу щільність.

Найпопулярніші товщини - 2,3,4 мм. Крок обрешітки для даного виробу носить рекомендаційний характер, ось кілька рекомендацій:

  • 2 мм товщини - до 50см для скатних типів, до 70см для арочних;
  • 3 мм товщини - до 80см для скатних типів, до 100см для арочних;
  • 4 мм товщини - до 120см для скатних типів, до 150см для арочних;

Для монолітного полікарбонату товщиною від 5 до 10 мм тип і крок вибирається, виходячи з рекомендацій фахівців, конкретного випадку і побажань замовника.

Вибираючи полікарбонат (крок обрешітки), обов'язково спирайтеся на перераховані вище рекомендації, проконсультуйтеся додатково з нашими фахівцями. Дотримуючись наших рекомендацій, Ви збережете гарантію на покрівельний матеріал, а конструкція буде функціональною довгі роки.